Vlašské ořechy jsou superpotravina. Tady jsou 3 důvody, proč je jíst
Vlašské ořechy jsou díky svému složení označovány jako superpotraviny, přičemž v této kategorii patří k těm vůbec nejstarším. Skvostná chuť v jejich případě navíc stojí až na druhém místě – první místo totiž jednoznačně patří dlouhé řadě pozitivních dopadů, které má konzumace „vlašáků“ na lidské zdraví. Tady jsou 3 základní důvody, proč byste je měli (pokud jste tak již neučinili) s pravidelností zařadit do svého jídelníčku.
1. Zdravé mlsání
Zabít dvě mouchy jednou ranou? Ano, to je ten správný výraz. Pokud vás zrovna honí mlsná a potřebujete doplnit energii, jsou vlašské ořechy ideální volbou. Nejenže uspokojí váš hlad či touhu něco „schroupat“ k filmu nebo pivu, ale zároveň tím dostanete do těla látky důležité pro jeho správné fungování organismu.2. Superpotravina každým coulem
Kolem 60 % složení vlašských ořechů tvoří nenasycené mastné kyseliny, jinak řečeno tzv. zdravé tuky. Pětinu však zaujímají i tolik potřebné bílkoviny. Nadto při konzumaci tohoto druhu ořechů dostaneme do těla i betakarotén, vitaminy řady B a ve stopovém množství pak i několik minerálů (hořčík, draslík, zinek, fosfor či selen).3. Jsou „vlašáky“ všelék?
Těžko říct. Je však na 100 % jisté, že se jedná o velice komplexní potravinu, která se při pravidelném (a samozřejmě rozumném) požívání podepisuje v pozitivním slova smyslu na fungování nejdůležitějších částí vašeho organismu. Řeč je zejména o:- snižování rizika mrtvice, infarktu i jiných srdečních onemocnění,
- snižování hladiny tzv. špatného cholesterolu,
- zlepšování plodnosti a potence,
- úpravě krevního tlaku,
- prevenci proti zánětlivým onemocněním,
- zlepšování kvality vlasů a nehtů,
- dodávání energie mozku,
- pomoci při hubnutí,
- zlepšování psychiky a odbourávání stresu,
- správném fungování střev,
- prevenci proti astmatu.
Publikováno: 30. 07. 2019
Kategorie: